Followers

Wednesday, September 26, 2012

No Body is Perfect!!!

Assalamualaikom and selamat malam!! ahah! korang pun jadik burung hantu macam aku kah? hahaha...
Okey fine... org sibuk buat final project... aku sibuk update blog! mmg mintak penampo! haha...

it's just a short update.... :)

semalam aku mimpi about something.... and.... my mom was crying in my dream.... aku tak sure knp.... tapi yg sure mak aku nangis.... and.... aku tak suka tgk mak aku sedih... mak aku nangis... bila mak aku mengalirkan air mata automatik aku nangis sekali.... bila aku sedar.... aku nangis! aku dapat rasa mak aku nangis sebab dosa2 aku.... dosa2 aku langgar perintah Allah.... Yes! mmg dosa aku aku tanggung! tapi aku lupa.... mak ayah aku pun akan dipersoalkan kat akhirat nnt knp tak didik aku ke jalan yg benar....

Tu semua bukan salah mak ayah aku... diorang dah cuba didik aku dengan baik,,,, Sekarang ni tu semua salah aku sebab degil.... aku rasa tak patut mak aku tanggung dosa aku dan disalahkan bila aku tak ikut jalan yg diredhai Allah.... Aku sayang mak ayah aku.... Aku tak mau depa tersesksa sebab salah aku.... :(

Aku lupa.... sekali aku langkah keluar rumah tanpa tutup aurat.... parents aku pun dapat dosa.... Ampunkan Atie... Atie lupa.... Atie lalai.... :( Atie cuba berubah... doakan....

Jangan salah paham.... aku bukan nak riak nak tunjuk aku dah berubah what so over... No!!! aku just terfikir nak kongsi mimpi aku dgn korang.... korang nak ke mak ayah korang terseksa di alam sana nanti hanya sebab salah diri kita sebagai anak yg tak ikut perintah Allah sedangkan diorang dah cukup didik kita... Ni ka balasan kita kat parents kita bila diorang didik kita dgn penuh kasih sayang??

Aku tak cakap aku akan berubah 100% tapi aku akan cuba.... cuba ringankan beban mak ayah aku.... cuba menjadi wanita yg disayangi Nabi Muhammad SAW....

Aku selalu muhasabah diri malam2.... korang cuba la.... moga2 pintu hati kita semua terbuka untuk berubah ke arah kebaikan.... kita ni hanya manusia biasa... walaupun tak banyak sikit pun mesti ada kesalahan yg kita buat... dosa2 kita.... no body is perfect in this world... termasuk aku.... apa yg aku luahkan dekat blog semenjak dua menjak ni hanya luahan hati dan perkongsian apa yg aku rasa.... tak dak niat pun nak menunjuk.... Aku ni bnyak sgt dosa2... aku rasa tak terhitung pun.... itu dosa yg aku sedar... yg aku tak sedar?

Korang jangan la anggap diri korang perfect sampai boleh nak judge org suka2 hati korang.... ngumpat orang suka2 hati korang... aku pun selalu mengumpat org tu.. malah aku kadang2 suka tuduh org tu hipokrit... aku lupa... tu semua niat dia... hnya Allah yg tau niat sebenarnya... Kita sepatutnya berdoa supaya niat dia buat sesuatu kebaikan tu ikhlas.... bukannya mempertikaikan....

last one... aku salah seorang hambaNya yg tak sempurna... jadi jangan sesekali mengharapkan kesempurnaan dari saya.... Saya berharap bila sampai masanya nnt... akan hadir seseorang dalam hidup saya yang sudi terima semua kekurangan saya dah sanggup melengkapi kekurangan diri saya seadanya.... :)

Wednesday, September 19, 2012

Hatiku keliru...

Assalamualaikum semua..... :)

Wahhh tajuk tu ada macam gaya org2 bercinta tak? wakakaka.... #gelak guling2# No lahhh.... it just... aku cOnfuse about someone.... #ehhh... kalau someone tu sorang kan? tak2 bukan sorang... lebih... hehe... ^_^

Okey la.... bukan tak nak percaya kat diaorang.... tapi kadang2 ada something yg menghalang aku daripada diaorang seratus peratus.... mayb aku ambik faktor dengan keadaan sekeliling aku kot.... someone yg sgt dekat dalam hidup aku.... :) Bila kita percaya org tu seratus peratus even kita kenal dia dari kecik lagi... tapi... dia sanggup khianat kita kan? betul la kata pepatah rambut sama hitam... tapi hati lain2.... ni tambah2 kalau baru kenal... hati budi lansung tak kenal...

Kadang2 tu jugak aku rasa sgt berdosa sebab bersangka buruk dekat orang tu.... mana la tau dia baik ka arn... hati org... dia ja yg tau.... Pernah org cakap kat aku jgn bersangka buruk dekat org tu sebab kita tak kenal dia.... and i'm just trying to do that.... but i cannot!! dia ada jugak sekelumit perasaan yang aku panggil syak wasangka.... seriously i was trying to throw that felling away... but i'm not stronger enough.... :( i'm afraid what happen to my sister will happen to me.... i can see how suffer she is right now.... tu semua angkara hati manusia yg kotor!!

So.... i think i should trust them but.... not one hundred percent.... jadi.... bila hati aku terluka dengan diorang.... aku tak terlalu sakit hati.... Sekarang aku hanya mampu memohon perlindungan daripadaNya.... and... aku mintak maaf siap2 sebab bersangka buruk kat korang semua.... aku tak bermaksud nak menuduh korang jahat or penipu or what so ever.... tapi.... aku just tak berani nak percaya korang seratus peratus.... Ia sangat berisiko pada zaman sekarang.... i'm so sorry.... :(

Awak semua ja yang tau apa ada dalam hati korang and niat korang.... korang ja tau niat korang tu ikhlas or just nak ambik kesempatan... aku tak suka org pijak kepala aku... aku tak suka org tipu aku... aku cuba nak elak semua ni.... tapi aku hanya manusia biasa tak lepas dari ujian dariNya sebagai seorang umatNya.... :)

Perjalanan hidup aku tu rahsia Allah.... aku hnya mampu berdoa supaya dihindarkan daripada orang2 berhati busuk....

Tapi serius aku nak tau jugak... apa yg korang dapat eh dengan sifat busuk hati korang tu? korang tak takut Allah eh? Kita ni hidup kat dunia ni tak lama mana pun.... Hidup mati kita ni pun rahsia Allah.... tak takut ka balasan Allah kat akhirat nanti? Dunia ni pun dah makin tua korang.... Kalau korang dengki dengan rezeki dia tak payah la kot... Memang aku tak nafikan kadang2 ada jugak aku iri hati dengan orang lain... tapi... bila fikir balik... Allah dah tetapkan setiap rezeki pada setiap umatNya.... mayb korang tak kaya dengan harta.... tapi korang kaya kasih sayang... :) No body is perfect la.... and sila simpan benda ni dalam kotak memori korang baik2.... Allah tau apa yang terbaik untuk umatNya... dan DIA tak kan sesekali menyusahkan kita.... DIA sentiasa ada dengan kita mendengar doa kita.... Jadi... Selalu lah berdoa kepadaNya.... Allah cinta setiap umatNya.... dan cinta untuk Allah itu adalah cinta teragung.... :) hanya cinta kepada Allah kita takkan merasa sakit hati... Sesungguhnya bila cinta kita kepada Allah itu ikhlas... kehidupan kita juga akan bahagia... Insya'allah.... so kalau korang nak hidup bahagia... hiduplah dalam rahmatNya... tak payah nak busuk hati bagai.... tak payah nak jadi syirik or murtad what so ever.... Islam itu mudah dan indah....

Apa yg aku membebel ni punperingatan untuk diri aku jugak.... aku mmg tak perfect... byak compang campingnya.... masih lagi jahil bab2 agama ni.... but i'm trying to be a good muslimah.... :)

Kalau lah... kalau lah ada orang yang berhati 'kurang bersih' terhadap aku or orang2 lain kan.... aku merayu sangat hentikan lah.... aku tak nak dekat akhirat nnt korang tanggung azab yang sangat besar.... aku tak cakap aku akan lepas dari azab neraka... sebab kita tak tahu apa akan jadi nanti... kita semua ada bahagian kita masing2... tapi tak salah kan saling mengingati sesama umat islam? ^_^

hah lagi satu.... kalau ada niat nak menipu or nak mempermainkan perasaan orang pun.... silalah hentikan ya.... takut satu hari nanti akan ada orang yang balas balik perbuatan tu kat awak... dan awak akan rasa macam mana sakitnya hati orang yg awak dah tipu tu.... then masa tu nak menyesal pun dah tak guna,,,, hah... pesanan ni untuk orang yang bercinta ya... haha... tak kisah la laki ka perempuan... kadang2 aku tgk sama ja laki ka pompuan suka sgt main2 kan perasaan orang.... kalau awak ikhlas nak kat dia... kahwen ja... tak payah nak couple bagai... sebab bila bercouple akan ada orang ketiga.... takutnya ada benda tak baik jadi pulak... lagipun tak semestinya kita kna kawan lama2... just pandai2 pilih la... lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.... :)

Perghhh apa aku mengarut panjang berjela ni wei? hahaha.... thanks la bagi org yang baca sampai ke ayat ini... tahniah!! clap2... sebab kalau korang berjaya baca sampai ayat ni bermakna korang dah baca segala benda yang aku merapu meraban kat atas tu... hahha....akhir kata... maaf kalau dalam en3 ni ada terkasar bahasa or tersakitkan hati korang... tak berniat pun... just nak bg peringatan untuk diri sendiri.... ^_^

Oraite.... sampai sini jer.... tata....


Sunday, September 16, 2012

Miss yOu!!!

Assalamualaikum you all....... Seriously saya sgt rindu awak!!! yuppps.... you! the one who reading my blog! Miss you guys damd much!!! miss my blog too!!! lama gilos tak update weyhh.... kalau tak salah the last one aku update wish ramadhan kat korang kan? en3 pasal raya lansung tak dak kan? okey sangat sadis di situ... phewww.... kadang2 aku rindu my old life... haha... but don't worry... of course i don't miss at all the bad side of my life... hehe... aku just rindu nak hangout dgn kawan2 aku weekend.... nak window shopping dgn diorang.... huk3.... serius nak teriak!! :P
Life aku kat sini mmg lebih tenang... of course! and dekat sini aku bnyak belajar untuk perbaiki diri.... tapi... mmg tak lah nak keluar window shopping selalu kan... tesco ja kot paling dekat... dok best!!! haha.... gila demand! :P but aku masih bersyukur dengan aturan Allah untuk perjalanan hidup aku... ^_^

Oraite finish!! amende aku merapu weyh? =.='

Ahah!! aku tak pernah bagi pun kan gambor new life aku kat sini?? nnt la eh kalau rajin... aku mmg pemalas kalau bab upload gambo ni... tangkap gambo agak rajin la.... :P

hahhhhhhh!!!! sapa beli novel baru wei? mai ar share.... aku dah jadi macam katak bawah tempurung kot dok sini.... sadissssss gilossssssss..... tau ar cuti sem nnt nak g bertapa kat popular ja keja aku... tak mau buat benda lain dah.... hahahaha....

BUT.... ada la jugak aku beli novel hahaha.... bukan la tak beli terus... but jarang gila nak beli novel tu.... :)

aku beli novel Qaseh Nuralia Imani..... Bisikan Kata Hati.... Coke and sundae 2..... tapi..... #erkkk.... berapa banyak tapi aku nak gna ni? abaikan!# tiga2 buah novel ni aku tak baca lagi.... sebab.... i just use my friend adress.... and.... i don't have time yet to go to his house.... T_T banyak benor halangan.... jadi.... tiga2 buah novel ni masih bertapa di rumah kawan aku kat sungai lalang.... masih cun melecun dalam kertas pembalut.... in sya Allah.... haha...

One the way on the road aku baru order novel Acik Lana pulak!!!! Yang ni mmg sepantas kilat aku bg nama dekat Acik sebab aku mmg tunggu cita ni publish!! keh3.....

and........ actually bnyak lagi kot dalam list yang aku nak beli.... tapi tak terdaya nak beli.... sobs2.... anyone baik hati nak kasi free? hahaha.....

oraite.... en3 ni just untuk lepaskan gian aku menulis ja.... sebab... assignment dok siap lagikkk,,,, sila nangis!! haha.... ambik la gambO ni buat penutup en3.... haha...


Ohhh sila abaikan muka aku yg sgt cun tu okeyh?? haha.... 


                                           video

Ahah!!! and ni pulak lagu penutup.... sila hayati lirik tu.... =)