Followers

Tuesday, December 4, 2012

Twilight Saga Breaking Dawn : Part 2

Assalamualaikum..... =)

Ahah! Finally aku berjaya jugak tengOk twilight the last one! Sukeeenyeee hatikuuu... hahaha...
Act memula plannyer aku nak g tgk twilight ni 23hb ramai2 dengan dgn member2 aku yg lain be4 kitaorg semua balik kolej/uni masing2... tapi.... aku sorang tak dapat join diorang sebab aku kena g jaga anak sedara aku kat seberang.... seriusly time ni mmg saya sgt sedihhhhhhh *sgt tak patut sedih sebab tak dapat tgk twilight yer... *____*
tapi.... hahaha <----- evil laught... dengan jayanya saya berjaya ajak BFF saye untuk teman saya tgk twilight! hahaha.... dia pun dgn separuh rela i think... *jahat jek aku paksa ang kat tqah? hoho... sowieeee....*teman la saya tgk twiligt tu... muehehehe.... yg paling bestnyer... dia tak pernah tgk pon twilight tu hah.. tetibe je tgk part last... kah3... then tetibe dia ter'angau' kat jacob... hahaha... tertinggal train betul la BFF aku sorang ni... tapi takpe bagos... jgn jadik over gedik macam kawan mu sorang ni... bila nak tobat ntah... sighhhh! =.='


Ohhhhhhhh myyyyyyyyyyyyyy Edward!!! awak sgt ensem! hahaha... <---- mood gedik... oh lupa plak aku g tgk cite ni hari 27hb kalau tak salah.... gigih okey g awal2 qb tu nak make sure dapat beli tiket tanpa beratur panjang2.... saye sgt malas nak beratur panjang2 tu... *___* dan alhamdulillah.... masa kitaorang sampai mmg tak ramai org kat kauter tiket tu... tanpa buang masa aku pon terus g beli tiket... kah3... 

oraite... for me not bad ending dia.... aku mmg suka tgk effect dia semua... *semenjak dua menjak ni aku kalau tgk cite mmg suka tgk effect macam CGI semua tu... :)

tapi permulaan dia mmg serius tak tipu LEMBAB! punya slowwwwwww sementara nak tunjuk nama pelakon, penerbit semua tu and background dia kalau tak salah aku la dia tunjuk macam mana zygote terbentuk semua tu.... kalau dia lajukan sikit okey dah aku rasa... ^_^

BEST PART? adaaaaaa...... part aku kena tipu! haha... huh! poyossss.... part mana lagi... part lawan tu la... seriusly aku ingat sungguh la ayah si edward tu mati kan? yg pontianak jahat tu pun semua mati... aku pun syok la dok kata 'hah amek padan muka jahat sgt bla bla bla bla....' punya syok dok mengumpat la kan... tetibeeee...... rupanyaaaa itu hanyalah benda yg dia nmpak akan jadi ke dia kalau dia teruskan lawan dengan family cullen... okeyyyyyyyy fineeeeeeee kena tipuuuuuuuuuuuuu tak mati pon.... ceittttttttttt..... tapi mmg aku suka lagi kalau dia mati sungguh... muehehehehe.... part last ni boleh dikatakan cerita ttg renesmee la... puak jahat cakap yg renesmee tu manusia... anak abadi macam tu la... diorang tak percaya yang renesmee tu anak bella dgn edward... diorang tak caya yang renesmee dilahirkan oleh bella be4 bella change jadi vampire... tapi finally diorang tau jugak yang renesmee tu mmg anak bella and edward and dia jugak separuh manusia n separuh vampire... sebabnyer renesmee tu dia ada kebolehan... just sentuh jek muka org tu then org tu akan dapat tgk macam mana dia terhasil dari zygote semua tu la... so diorang boleh tau la bella yang lahirkan renesmee... 

Jacob pon dah boleh terima bella dgn edward... dia pun macam dah baik n kawan dgn edward semua... and opkos dia bertindak sebagai pelindung renesmee... lastnye dioarng tunjuk la sampai beso renesmee hidup bahagia dgn jacob, bella and edward.... pembesaran renesmee mmg sgt cepat tapi dia pun ada limit... dia akan capai satu tahap tu then pembesaran dia akan stop and akan maintain macam tu... tak beso2... separuh vampire kan? haha... so kesimpulannya not bad and aku mmg sah tak boring tgk cite ni sebab aku mmg suka tgk effect dia semua plus bzy ngadap muka edward... kah3... sooo aku bg 4* la dari 5*... aci?? hehe...


                                                                   KAMI... ^_^ ~ AA~

Ni lah org yg telah dipaksa untuk meneman sayeeee... hew3.... dan ni jugak adalah muka hepi lepas tgk twilight... keh3.... tenkiuuu beb teman kawan ang yg macam2 ragam ni... thanks sebab selalu ada untuk aku... friends 4ever... till jannah in shaa allah.... sayunk awak! <3 

psttttt.... aku skang nak sengih macam tu okey tak? ke huduh? hahaha... baru sedar aku kalau tangkap gambo senyum tak nmpak gigi sgt tidak cute... sgt huduh sebab nmpak muka serius garang... muka nak telan org... haihhhh.... =.='

Ahahhhh... okeyyyy... jumpa u olss next en3... erksss but next en3 lambat ket kot... sebab nak up en3 lepas ni kena guna gambo... and... gambo2 tu ada dalam my lappy and... *bape banyak and daaa.... abaikan! and... lappy saye skang my sis pinjam sebab dia nak guna phothoshop... hoho... soooo... next week la kot kalau tak bzy kat kolej tu hah... besalah... sabtu nak kena balik sp dah... okeyyyyyyy saya sgt malasss nak balik sana... T_T...

hint untuk next en3.....



Ahah! Pantai Kerachut... wait okey will update soon.... 

love u guys so much... tataaa.... nyte! erkkkk or i should said morning? hahaha... okey fine! nyte and morning u olls... :)

Monday, November 26, 2012

Novel in list to read!!!



Assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaa............ berjumpa lagi kita ya... terajin pulak diriku update en3 yang entah ape2 ke blog aku ni ya? hahaha... sila terima dgn redha... next month aku kena biarkan dia bersawang balik dah... so let me update for this month banyak2... kikiki.... oraiteee... ni jek rasanya novel2 baru aku semenjak aku futher study kat KUIN... selain dari ni rasa macam tak de dah... walaupun hati mmg rasa nak beli banyak2... hoho... tapi memandangkan diriku adalah student dan dwet sgt banyak diperlukan... so ai tapis2 la kan... beli yg mana yg aku follow dari blog lagi... :) so here the picture!!



dalam banyak2 yang betul2 dah habis baca just QNI dgn BKH jer... that y aku buat review pasal 2 novel tu jek... skang tgh pulun baca TWB... walaupun dia sampai lambat... tapi... adoiii... mmg ada aura tersendiri la TWB ni.... tak boleh nak letak dalam list kiv dulu betoi,,, tangan ni gatal jek nak baca.... erkkk... lagi 7 tu sila bersabar ya sebelum saya membaca anda semua dgn sebenar2nya... #sebelum ni main selak2 je semua novel tu... baca dgn kadar segera... tak sempat nak feeling pun... #



BILA NAK SAKSI anak kedua kak rehan makhtar.. yg nak tak sempat nak order direct dgn kak Rehan macam TERLERAI KASIH dulu... sebab time publish novel ni aku tgh pulun siapkan final project jadik fb semua campak tepi ah... then bila bukak group fb kisah hati tgk2 dah tutup pun payment... jadikk redha ja la... balik cuti sem terus order kat penulisan2u... tak sangka dapat sign jugak sebab boleh kira lambat ah aku order kat penulisan2u pun... tapiiii... tgk2 baru2 ni kak rehan bukak order pulak... siap dapat badge lagik... okeyyy menagis kesedihan tetiba... T_T tapi tak pelah... janji dapat peluk usop dgn lit... hihi... dannn yg penting... tak baca lagi novel ni... T_T


haaaaaaaaaa.... ni karya ke3 acik lana... KALAU MEMANG HARUS BEGITU... order direct dengan acik semata2 nak sexy lips tu... haha... unik! i loike cop tu... <3 erkkk kang heyna tu nama email aku... hew3... #email zaman purba kala that y nama pun pelik.. hehe...# anddd aku pun tak sangka depa nak tulis nama email aku hoho.. redha ja la... haha... sapa soh buat email letak nama pelik2 cenggitu... padan muka diri sendiri... hahahaha


Ni pulak QASEH NURALIA IMANI... baby sulung kak arin arida... order direct dgn penulis jugak... siap dapat kad raya lagik... hew3....


Ni... SHA & SHAH... order direct dgn kak sha ibrahim jugak... baby ke3 dia... :) 2 baby dia sebelum ni aku pinjam ja... ni first time beli karya dia... ^_^ #saya peminat setia sha & shah... hew3... cerita ni mmg follow dari blog... yg 2 lagi tu terus baca novel tak follow kat blog pon... tapi semua novel kak sha mmg best lah.. tapi buat diriku tetap sha & shah yg terbaik... hihi,..


tengah tu mmg bookmark dari KN... atas tu bookmark dari kak sha... dan the badge pun dari kak sha... chantekkkk.... :)


haaaaaaaaaa.... COKE AND SUNDAE 2 karya kak ilya abdullah... novel ni pun aku tunggu dari dulu sebab nak tau apa jadik kat ribut katrina tapi sampai skang tak sempat nak baca lagi,... adoiii... apa la kau ni tikah oi... macam kau sibuk sgt kan? bajet bzy mengalahkan PM ja... ni order direct dgn kak ya... 


oh yeahhh... cenderahati dari kak ya... kalendar 2013... luv it!! comelsss.... <3


ni pulak kak ya kasik sebab hari tu aku jadik antara 10 org bertuah kot... #tak berapa nak ingat sgt yg ni sebab dah lama... hihi...


ni AWAK SUKA SAYA TAK? oleh kak melur jelita... baby first dia... skang dia dah ada baby second dah... I LOVE YOU STUPID! tapi aku baru nak merangkak baca novel first dia... hew3... ni pun sebab kak arien kasik... kalau kak arien tak kasik tak tau la bila aku berkesempatan nak beli novel ni... tebal woahhh... jadi harga pun mahal la sikit kan? itu hati berat sikit nak beli tu... hoho.... btw tenkiu kakak arien sayang busuk masam... haha...


THE WEDDING BREAKER.... evelyn rose... yang telah lama ku nantikan... TAK <3 Ariana rose... hihi... memandangkan skang kak evelyn rose tak de kat malaysia, #she in UK okey? hoho... sangat jeless... teringin nak g sana...tapi... mimpi ja la mampu skang ni... dulu family soh study betul2 kau main2... skang ambik! ddk ja la dalam malaysia ni.... sobs3.... T_T# so i think she just post the stiker to Malaysia... to KS... anddd.. alhamdulillah... antara 300 pertama... ^_~ sgt hargai usaha kak eve tu... sanggup post sign dia untuk semua... ingatkan mmg dah takde la signnye... hew3....



Okeyyyyyyy smpai sini jek... sayang semua.... muahhhh3.... <3 <3 tata....


Sunday, November 25, 2012

Baru diriku teringat....

Ya Allah.... tetiba hari ni baru teringat... seriusly... sebelum ni terlupa nak update pasal something... pasal kad raya!! adoiiii.... dah berabad dah punnn.... soooo dipendekkan cerita... aku tempek je k gambo2 tu semua... :) sebab dah expired pon citenyer... adoiii...



kesemua kad raya yg saya dapat ton ni dari rakan2 fb termasuk penulis novel... thanks semua... maaf sangat2 sebab tak balas kad raya anda semua... saya sempat balas 10 kad raya ja kalau tak salah.... mmg tak sempat.... nak siapkan dateline assignment lagi... dgn nak g tesco untuk post kad pon prob jugak.. kna naik teksi... nak carik teksi pulak kna jalan g jalan besar... haiyoooo.... thanks semua yg send kad raya hari tu... sangat2 menghargai... :)


from kak Ilya Abdullah.... tahnks sis... sorry tak sempat balas kad raya sis... :(


from my beloved sisters... Zara Zulfakri and Azrien Osaki... love your kad design kak arien... <3







From kak Ara Sharrina.... <3



ni pun kak Ara kasik sekali dgnkad raya tu,,,









ni pun kak ilya kasik...





okeyyy... mug ni aku dapat masa kak ara buat contest review novel KEA... aku antara 10 terbaik... alhamdulillah walaupun tak dapat top 3... still bersyukur... tapi apa yg aku tulis dalam review tu mmg ikhlas pun... masa buat tu pun aku tak harap aku menang... just kalau menang tu it's a bonus la kan... aku just nak share persaan aku dgn semua org bila baca novel KEA tu... salah satu novel yg bnyak bg pengajaran dalam idop aku... :) kalau nak baca review aku pasal novel kea tu bolehla klik link kat bawah ni nnt....

psssttttt.... mmg dah lama aku dapat benda2 ni semua... senang cerita aku update ni semua cerita yg dah expired la... huhuhu.... tapi serius lupa nak up en3 ni... adoiii... ingat dah up pasal benda ni semua... sebab pic semua ni elok je ada dalam folder blog dalamlappy aku ni... adoiii... T_T

okey sampai sini ja.. tak banyak nak cerita sebab story dah lama... hew3... banyak makan semut betoi la ang tikah oiii... nak up en3 pon boleh lupa... sighhh... =.='





Family trip ~ Langkawi Island

Assalamualaikum.... ^_^

Ohhhh bukan... bukan.... ini bukan en3 review novel yer... en3 ni aku nak story mory sikit pasal family vocation aku buat pertama kalinya #sadis dak?? haha#... Erkkkk... ekceli aku g langkawi tu 15hb and balik semula penang 17hb... kitaorg g 3 hari 2 malam je lah... tapiiii... kemalasan saya menghalang segala-galanya... hew3... so hari ni aku cuba la rajinkan diri yer...

Korang pernah dgr sekeping gambar dapat menceritakan segalanya2... jadiii... en3 kali ni akn dipenuhi dgn gambar... kah3... malas doh nak taip... :P



haaaaaaaaaaaaa..... ni ferry kitaorang masa nak bertolak dari kuala perlis g langkawi... dalam jadual bertolak pukul 1pm... last2 pukul 2pm baru bertolak... belengaih badan aku duduk kat tempat menunggu tu... panas doh... dah la sesak dgn ramai org arn... tgh renovation la katakan... terima la seadanya... nak g dgn flight tak mampu... kah3... :P ohhh dari penang kami naik 3 bijik keta... then jumpa lagi 2 bijik keta, abg n kakak aku yg ddk sp dgn seberang kat gurun... then kami convoi 5 bijik keta la ke kuala perlis tu... :)



gambo2 baru sampai langkawi... muka mmg penat gila!!! *___*


ambik2 keta sewa.... terus serbu kedai makan.... lapaqqqq weiiii.... kedai tak banyak yg bukak waktu ni... jadi kita serbu ja apa yg ado... yg penting perut kena isi... dengan minyak keta pun tak sempat bubuh time ni... hahaha... nasib baik tak kena tolak keta g chalet kami....


Ni hari ke 2... breakfast time sebelum meneruskan aktiviti pada hari tu!!! kat tempat kitaorg stay.... langkapuri in.. ni my big bro dgn anak kakak aku... 


erkkkkkk... haha... me n my sis... si gemok dan si kurus kering... kah3...



me sambil dukung adam.... with my twin brothers.... owhhh... budak tecik sorang lagi tu zakuan... abg adam.. :)


me lagikkk!! hahaha... sekarang berdua jek dengan adam zafran...


with my sister in-law.... haaaa... adam dgn zakuan tu anak dia lah dgn abe aku... nmpak tak muka copy paste mak diorang? hahaha...


yg hujung kiri tu my mom n father k.... bukan my grandmother n my grandfather.... =.= #org selalu cakap diorang nenek and tokwan aku... sobs3... sadisssssssss...#



yg ni kat cable car.... aku takde sebab aku tlg tangkap gambo ni... hahahaha



bapak berkilat muka aku... T_T ni kat pasir hitam... with nazeem n dini...  #pstttt.... tgk org belakang aku tu... apekah persamaan dia dan aku? wakakakaka.... adessss,,,, :P



7 daripada 9 anak sedara kiteww... 2org hero lagi takde... sorang tido... sorang tgh bzy main pasir rasanya...


sistersss.... anak2 perempuan umar dan rokiah... hahaha.... muka aku paling lain.. paling gelap... paling bulat... wakakaaka.... :P


ni kat tanjung ru kut... pengapit aku dua org kenit tu... hahaha...


pengcahayaan tak cukup pulak kt gambo ni... hahaha... nmpak bayang aku udah la yer... kikiki


langkawi saga... dia beli cekelat ni... aku mintak satu dia tak nak kasik... okey fine... budak kedekut! :P


dua anak dara diapit oleh... erkkk... dua ultraman?? hahaha... anak sedara aku yg baju itam tu mmg gila post... masa ni kat luar makam mahsuri... nak balik chalet dah... tapiiiiiiiiiiii...........


oh yeaaahhhhhhhh.... salah satu keta sewa kitaorang tayar pecah.... dah la dgn panas time tu... ish3... cian abg2 saya...


bermain pasir dan bermamdi laut time!! haha... semua ayah2 dikehendaki mengawal anak masing2 bermain... kuang3,...



kitaorang bzy pose!! hhahaha... #sungguh tidak patut#


ohhh yeahhhh.... matahari terbenan... bapak cun... indah gila ciptaan tuhan... hermmmm.... alhamdulillah diberi peluang nak tgk pemandangan macam ni... :)





budak eksaited dapat tgk penguin.... budak ni mmg suka binatang...


ohhh yeahhh.... kanak2 yg bzy dan eksaited dapat g underwater world.... #aku pun tumpang eksaited gaks.. wakakakak#




Haaaaaaaaaaa............ ambek la korang ada 30keping gambo... kui3.... no edit! sebab mood MALAS sedang berleluasa... semua gambo ori from camera... kalau rasa muka aku hudoh terlebih dalam gambo2 di harap mengerti.... saya mmg tak comels... haha... jadi bila g sana dia jadi lagi malas nak menyegak... so bila tangkap gambo mmg terserlah ketidak comelan diriku... haha,,, btw... family vocation ni mmg best... walaupun macam2 ragam and macam2 jugak la yang jadi kan... dgn nak kejar masa semua.. nak g melawat umah adik beradik.. nak main pantai lagi.. mmg haru terkejar-kejar... naik tercabut kaki aku... ahah... tapi best... walaupun penat arn tapi rasa mcm puas jugak la... ^_^


selain dari cekelat yang aku borong sebakul tu.... dua benda ni jek aku beli.... sadis dak?? sobs3... T_T hahaha.... tak pelah... janji ada jugak bukti aku g langkawi... wakakakaka....

oraite.... sampai sini je la yer... bye3.. salam... :)
















Wednesday, November 21, 2012

Review Bisikan Kata Hati....

Assalamualaikum!! hyep semua.... semoga semua sihat dan sentiasa dalam lindungan Allah SWT....

Okeyyy... hari ni nak buat review ke2 pulak... novel yang berjaya dihabiskan dan novel yg terpilih untuk dibaca antara 10 buah lagi yg tgh beratur tu.... Novel tersebut adalah novel BKH (Bisikan Kata Hati) dari kak Dila Dyna... Review ni jugak mayb review terakhir kot untuk tahun ni.... mmg ler... mmg novel yg nak kena baca dok ada lagi 9 ketoi kot... tapi tak tau la aku sempat habiskan tak sebelum masuk sem 2 ni... tapi melihat kepada keadaan dan dari segi stail aku baca novel skang rasanya mmg tak sempat lah... T_T kalau sempat pun mayb boleh kot lagi seketoi tapi yg nipis punya ah... kalau tebal mmg kompem tak sempat habis... tahap kelajuan saya membaca novel semakin merosot setelah sekian lama tak panaskan enjin membaca novel saya,,,, hoho.... Okeyyy dah! stop sampai sini mukadimah dia yer... now kita mula dengan review nya... :)


Macam biasa kalau nak tgk dengan clear gambo kat atas ni boleh klik kat gambo tu untuk pembesaran... ^_~ #ni jer yg mampu aku buat masa skang hehe... tak habis godek photoshop g... :P#

Sinopsis BKH...

Novel ni mengisahkan tentang kisah antara Aiman Syakirin dengan Laila Marlisa... Kisah diorang bermula apabila Laila di beri amanat terakhir oleh kakaknya, Laili sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir bagi menggantikan tempatnya untuk berkahwin dengan Aiman. Laila meninggal kerana terlibat dengan kemalangan jalan raya beberapa hari sebelum majlis perkahwinannya dan Aiman. Laili mengetahui adiknya mengetahui Laila mencintai kekasihnya Aiman setelah secara tidak sengaja membaca dairi Laila. Sebelum ini Aiman juga pernah membaca diari Laila semasa melawat Laila bersama Laili di universitinya. Aiman tidak pernah menganggap Laila sebagai isterinya malah Aiman menyalahkan Laila atas kematian Laili. Laila menyambung pengajiannya di Belanda apabila kehadirannya dalam hidup Aiman hanya menambahkan duka di hatinya. Setelah 4 tahun, Laila pulang semula ke tanah air dengan semangat baru. Laila dikehendaki bekerja di syarikat keluarga mertuanya dan mula tinggal bersama keluarga mertuanya dan Aiman. Pada mulanya Aiman masih melayan Laila dengan dingin dan menghalang perasaannya yang mula berputik buat Laila kerana tidak dapat melupakan arwah Laili. Akhirnya... Aiman terpaksa mengakui bahawa hatinya mula terpaut pada si isteri yang selama ini dibenci. Aiman mula melayan Laila dengan baik walaupun dia masih belum mengakui pada Laila sendiri bahawa dia mula menyukai Laila... Apabila Laila mula meminta perpisahan daripada Aiman, Aiman sanggup merendahkan egonya yang setinggi KLCC dan mengakui bahawa dia mula mencintai wanita yang bernama Laila Marlisa... Tetapi sayang kata-kata cintanya lansung tidak dipercayai oleh Laila... Kerana bagi Laila sampai bila-bila dia tidak dapat menggantikan tempat arwah kakaknya di hati Aiman. Lama kelamaan Laila mula menerima Aiman di dalam hidupnya... Dia mula menerima kata-kata cinta daripada Aiman buat dirinya.... Cinta mula berputik dan bahagia mula menjengah.... Tapi sayang.... langit tidak selalu cerah... badai mula melanda rumah tangga yang mula merasai kebahagian... Amir dan Emelda mula merancang untuk memusnahkan rumah tangga Aiman dan Laila... Apakah yang mereka lakukan untuk memusnahkan rumah tangga pasangan yang mula bahagia ini? Berjayakah rancangan mereka? Adakah kematian Laili adalah satu kemalangan dan bukan satu rancangan pembunuhan? Jika ia adalah pembunuhan siapakah dalang disebaliknya? Semuanya hanya di dalam novel BKH.... :P Mintak maaf ler saya nak jawab semua persoalan tu yer... kang aku cita semua sah2 ampa tau ending jadik ape... cannot2... nak tau kena g beli.... carik kat bookstore okey? kalau malas nak g bookstore beli on9 kat lamanweb KN.... RM 22 untuk SM.... RM 25 untuk SS... kalau beli on9 macam biasa lah... diskaun RM 4 then postage free...

Pendapat peribadi tentang BKH...

*Seriusly... Aiman mmg teramat ego pada mulanya... For me dia tak ubah macam tak boleh terima Qada n Qadar Allah... Dah Allah tulis ajal Laili sampai dulu nak buat macam mana kan? ini tidak boleh pulak dia g salahkan Laila sebab tulis tentang perasaan dia dalam diari tu... Sungguh tidak patut... Tidakkah dia tahu bahawasanya perasaan suka tu kita tak boleh halang? dia datang dengan sendiri okey? Kira bagus la Laila simpan perasaan dia tu sendiri.... huhu....

"Bukan kau suka dan cintakan aku ke? Kau ingat aku dah lupa apa yang kau tulis dalam diari bodoh kau tu dulu?" - Aiman Syakiri

"Macam mana you boleh cukup yakin yang I masih cintakan you?" - Laila Marlisa

See... ayat org berlagak... menyampah aku! aku suka jawapan Laila untuk Aiman tu... Konfiden jek dia cakap Laila tu still suka dia lagi... Dia sedar tak dalam masa 4 tahun tu macam2 boleh jadik... Silap2 si Laila dah jumpa pengganti dia... hoho... Tapi nasib baik la Laila ni jenis yang setia walaupun mamat ni mmg sangat hampehhh... hehe... kalau tak gigit jari ah dia... Baru padan muka... kikiki... #jahat aku#

* Hermmmm.... part hilang ingatan.... kenapa saya rasa macam kejap jek dia hilang ingatan eh? Tak lah macam kejap jek saya rasa part tu then terus dia ingat everything... Lagipun masa dia hilang ingatan tu tak nampak gaya macam dia hilang ingatan sangat sebab dia layan Laila still baik lagik... Aku espect dia nak buat peragai arrogant dia lagik... hew3... But okey la... walaupun part tu pendek je tapi still okey sebab ya lah... selalu kita baca novel2 mesti part hilang ingatan tu panjang2 then mesti dia layan wife dia bapak punya arrogant... Meluat!!! haha... sekurang2nya kat sini aku rasa ada la kelainan yang kak dila buat.... ^_~ #walaupun hilang ingatan and mula2 siap tak percaya lagi yang dia dapat terima laila but at the end dia still layan Laila dengan baik walaupun ingatan dia tak pulih sepenuhnya lagi... #ehhhh... alamak TERbocor rahsia Aiman hilang ingatan pulak... haihhhhh....#

"Cinta. Laila perlukan cinta abang." -Laila

"Sayang tak perlu mintak cinta daripada abang. Sebab cinta abang dah lama tersedia untuk sayang. Cuma nak tunggu sayang terima saja." - Aiman

* Ayat atas tu adalah permulaan hubungan diorang dua ke arah yang lebih baik la... :) Tapiiiiiiiiiiiiiii........... #panjang dok tapi aku? hehe...# ada pulak la pompuan gedik sekor ni buat onar... seriussss... aku kalau jumpa pompuan macam emelda ni in shaa Allah melayang penampar free sebijik kat dia... gedikkkkk gilosss... mengada2 pon ya jugak.... meluat ceq! lepas tu boleh pulak ajak si amir tu berkomplot dengan dia... si Amir ni pun mmg mintak wachaaa aku ja.... Apa yg dia cuba buat kat Laila tu mmg bikin gua hotttt... berapi okey?? Kat Laila pon aku geram jugak... yang dia p percaya kat Emelda sengal tu buat apa tak tau...  siap sanggop tipu Aiman lagi k? sighhhh.... itu la payah jugak kalau jadi terlebih baik ni... takut org pijak kepala.... jadik jahat pon payah jugak... dah tu nak jadi apa? pening aku... huhu... Nak tau apa yg Amir cuba buat kat Laila and apa yang Laila tipu Aiman sila baca novelnya... kah3... :P

* Overall okey la novel BKH ni... good trial dari kak dila... Ai kasik 4* :) Boleh perbaiki gaya penulisan semua tu... bagi jadik lagi mantap... hihi... oraite... mayb korang bila baca sinopsis dia je korang akan kata... alaaaa... kawen paksa lagi... and jalan cita pun mesti korang boleh agak kan? But aku rasa korang kena try baca jugak novel ni... sebab cara olahan kak dila lain untuk kembangkan jalan cerita dia... Lain penulis lain caranya... ni style kak dila... :) and... dalam novel ni yang terpaksa hanya sebelah pihak... Aiman je yang terpaksa kawen dengan Laila... tapi Laila rela kot kawen dengan Aiman sebab dia mmg suka Aiman... dari mula lagi dia dah fall in love dengan Aiman... :) for sure untuk kak dila jangan putus asa untuk terus menulis sebab novel akak still ada isi... bukan just novel yang meleret2 pastu isi takde... sangat buang masa kalau baca novel yang takde isi pastu meleret2... rasa sgt rugi duit saya... hoho... untuk novel akak ni saya kira still berbaloi saya beli.... ^_^ Tapi kan kak dila... nak buat permintaan sikit ni... kikiki.... nanti kannnnn.... next novel... itu Hasif sama Raisha... akak buat lagi sweet aci dok? kikiki.... sweet sampai tahap kena diabetis.... hew3.... Aiman tak cukup rencah sweet... kikiki... rencah arrogant dia bnyak la sampai rasa nak selotep ja mulut dia... suka sakitkan hati Laila.... T_T #demand plak... kiki# YANG PASTIIII.... SAYA NK TUNGGU ABE IS DENGAN ABE HASIF SAYEE.... hihi.... Buat yang terbaik untuk next novel akak... chaiyoookkkk!!

Lastlyyy... ampun dan maaf di pinta kalau ada terkasar bahasa atau terbg korang sentap ke ape ke kan dalam en3 ni... saya mohon maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki... See u all next en3... :)


Review Qaseh Nuralia Imani....

Assalamualaikum semua sayang-sayang saya..... :) Oraiteee.... Todayyyy.... Todayyy.... setelah sekian lama daku menyimpan di dalam plastik poslaju #dari lepas raya raya Aidilfitri 2012 lagikkk.. haha # Finallyyyy... aku berjaya menghabiskan seketoi novel aku #dari 10 ketoi# pada hari ini... dan novel itu adalah novel QNI atau tajuk panjangnya QASEH NURALIA IMANI dari penulis ARIN ARIDA... terbitan Kakinovel untuk bulan Ogos.... ^_^ #

Now... aku nak buat review pasal novel ni... Walaupun lambat... tapi aku rasa better late then never kot? hehe.. Yes I know mesti u olls semua dah khatam novel ni berpuluh2 kali kan? aku jerk tertinggal train... sobs2 sadis gila... tapi nak buat macam mana.... Ada benda yang lagi penting yang aku kena bg keutamaan.... my study... :) Study tu kan penting untuk masa depan.. hihi... novel takpe... beli then simpan... cuti sem boleh baca... yer tak?? Okeyyy cukuppp!!! apa saya merapu ni panjang2? haihhh.... 


Yeahhhh.... Inilah cover novel tu... erkkk... tengah tu ja la... pompuan dengan laki tu watak yg kak Arin gambarkan as hero and heroin dia.. hew3.... gambO tu kOrang nampak kah? kalau tak nmpk sila klik pada gambar tu untuk tujuan pembesaran ok? kalau korang nak tgk dgn jelas la... tak nak pon takpe... tau lah saya buat simple jek... huhu.... tak lawa mana pun... main tempek2 jek... hihi...

Serba ringkas tentang sinopsis QNI

Novel ni mengisahkan tentang Syed Iskandar Dzulkarnain atau nama femes dia masa kecik Ka-ien dan Nuralia Imani.... Kisah mereka bermula apabila walid Syed Iskandar ke rumah jagaan orang tua-tua dan telah melihat tingkah laku Nur yang sabar melayani salah seorang orang tua di situ. hati tuanya tertarik untuk menjodohkan Syed Iskandar dengan Nur. Dia percaya bahawa Nur dapat membimbing Syed Iskandar. Syed Iskandar telah banyak berubah setelah tinggal terlalu lama di negara orang atas tujuan pelajaran. hidupnya lebih terarah kepada Barat. Solatnya tidak pernah sempurna sebagai seorang umat islam. Walaupun Syed Iskandar tidak bersetuju dengan cadangan walidnya kerana dia mempunyai calon yang tersendiri iaitu Bella, tetapi hubungan Bella dan syed Iskandar tidak pernah dipersetujui oleh walidnya. Akhirnya dengan terpaksa, Syed Iskandar terpaksa mnerima cadangan walidnya tanpa bantahan. Kehidupan Nuralia pada awal perkahwinan mereka sungguh terseksa. dia dilayan tidak ubah seperti orang gaji di belakang orang tua Syed iskandar. malah lebih teruk dari orang gaji. Tetapi Nur masih bersabar atas sikap suaminya kerana syurganya di bawah tapak kaki Syed Iskandar. segalanya mula berubah apabila dia mengetahui bahawa gadis yang dipuja-puja Bella, tidak seperti yang dibayangkan apabila dia terserempak Bella bersama seorang lelaki tua memasuki hotel. Dia mula menghargai Nur di dalam hidupnya. Dia mula menilai yang mana kaca dan permata. lama-kelamaan hatinya mula terpaut pada Nuralia yang cantik tetapi disembunyikan kecantikannya itu disebalik purdah yang sering menutupi wajahnya. Syed iskandar mula melayan Nur dengan lemah lembut. Dia mula menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang umat Islam. Kehadiran anak jiran mereka yang diberi nama Zarul Affendi semakin mendekatkan hubungan mereka berdua. Sifat nakal Zarul yang sering memanggil Nur dengan panggilan sayang sering menimbulkan perasaan cemburu di hati Syed Iskandar. malah perhatian Nur kepada zarul yang melebihi perhatian kepada Syed Iskandar turut melahirkan rasa cemburu dihatinya. Secara perlahan-lahan Nur mula menerima kehadiran Syed Iskandar walaupun belum sepenuhnya. Tetapi langit tidak selalu cerah... Badai melanda rumah tangga Syed Iskandar dan Nur. Cinta yang mula tumbuh di hati Nur buat sang suami mula dipertikaikan.... kehadiran Kusano Akira telah menimbulakan perselisihan faham dan konflik yang sangat dasyat apabila kusano Akira bersekongkol bersama Bella bagi meruntuhkan rumah tangga Syed Iskandar dan Nur... Siapakah Kusano Akira di dalam hidup Nur? bagaimana Nur boleh mengenali anak jutawan jepun itu? bagaimana Nur boleh bertutur dalam bahasa jepun dengan lancar? Apakah rahsia yang disembunyikan oleh Nur selama ini? dapatkah mereka mempertahankan rumah tangga mereka yang baru terbina? Adakah bahagia milik mereka berdua? Segalanya bakal terjawab hanya dalam novel Qaseh Nuralia Imani... Dapatkan segera di kedai buku berhampiran... hew3... #dah gaya promoter kedai buku dah ni# 
harga untuk semenanjung malaysia RM 23 and sabah/sarawak RM26... kalau beli on9 dengan KN, dapat diskaun RM4 and... yang paling penting,,, penghantaran poslaju adalah free... free okey?? dah la dapat diskaun RM4 lagi... untung banyak kot kalau beli on9... hehehe... kalau nak beli on9 boleh terjah laman web KN okey.... kat bawah ni aku kasik link...



Pendapat peribadi tentang QNI dan serba sedikit dialog...

* herrmmm... #sambil2 usap2 dagu# tak de apa yg nak komen sgt pasal this novel.... Sebab.... Seriusly... saya suka!! hehe... jalan cita yang tak terlalu berat... ada la konflik tapi konflik yg tak terlalu serius... ohhhh.... and Syed Iskandar Dzulkarnain sgt sweet okey? mulut manis macam gula2... walaupun mula2 mmg aku menyampah okey kat dia???

* Ahahhhhh..... saya sgt suka bila Zarul Affendi muncul!!! Seriusly... rasa hepi jer bila baca watak zarul dengan perangai nakal dia... dengan mulut becok dia yang suka sgt gaduh dengan Is... Mmg terbaik ah watak Zarul ni... bila baca part dia ja mesti gelak tak berhenti... haha... perangai gila2 dia tu mmg terbaikkkk.... tak padan dengan umur 6 tahun... haha... Congrats Kak Arin sebab berjaya hidupkan watak Zarul Affendi aka Malfoy cekeding... kikiki... 

"Saya nk order set kerepek ubi pedas satu, susu cawan besar, ermmm... lagi... ah, satu lagi. Burger Mctempe. Makan di sini." - Zarul 

hahahaha.... koramg rasa ayat atas tu dia cakap kat mana? Yang dah baca mesti tau kah? hahaha... yupss... Mcd... kah3.... lawak betul budak kecik ni... ada ke p mcd mintak benda tu? and yg penting.... burger mctempe... hahaha... kalau anak sedara aku buat macam ni kat aku mmg serius aku nyorok dalam toilet terus... haha... malu woah,,,,

"Demimu  sayang, lautan budu dan cencaluk sanggup kuredah... bukit bintang sanggup kudaki... honey star sanggup kupetik untukmu sayang." - Zarul

masih ayat zarul... and masih di mcd... ayat ni zarul cakap kat Nur kalau tak salah... haha.... sengal betul budak kecik ni... ayat mmg tak boleh blah... dia guna kamu mana pun aku tak tau.. kah3.. yg penting... bila besar mesti mulut manis punya ni... hihi... ohhh kalau nk baca kisah ayah n mak zarul boleh baca e-novel blue vs pink kalau tak salah kat blog kak arin hehe... #salah ampunkankan saya... bnyak sgt tajuk novel... =.='#

* Bila Syed Iskandar mula jatuh cinta ke Nur... dia mula la jual ayat manis tahap diabetis dia... and... everything jadi sweet okey?? hihi.. dasar budak kasa... haha...

"You are under arrest."

"For stealing my heart."

hahahaha..... aku dah la dari dulu suka ayat ni.... :P #suka berangan nnt pemilik tulang rusuk kata macam ni kat kite.... kah3#
Ayat Is untuk Nur masa mula2 sekali dia nak cakap ke Nur dia dah jatuh cinta kat Nur... ^_~

* Kemunculan kakak Is pun meriuhkan gelak ketawa aku jugak... nmpak macam rapat sgt diorang dua... boleh gurau senda macam tu... nampak happening la diorang dua beradik... dengan usik mengusik yang macam memeriahkan lagi aku rasa.... Ada ja la yang nak diusik oleh Kak Id tu... :)



*Ahah,.... sape tau motif kiter letak pic kat atas tu? Yeahhhh.... so trueee.... sebabbbb.... semuanya bermula di sini! di France! taman lavender France.... #saya boleh bayangkan kecantikkan kawasan itu yer... tetiba terjeles dekat Nur.... hahahah.... but serius... sgt romantik + sweet + melting and everything la... <3 aci tak nak mintak pemilik tulang rusuk bawak saya g sini jugak??hahahah.... :P #berangan lagikkkk!!! T_T# Is siap nyayi lagi untuk Nur okey bawah pokok tu.... kau ada?? huhu... Untung gila kot Nur... ish3... haha...  #otak mereng jap#

"Ka'ien nak lepakan perempuan tu." - Syed Iskandar

"perempan mana yg kau maksudkan ni, Ka'ien?" - Kak Id

"Nuralia Imani binti Mohd Luqman." - Syed Iskandar

*Hermmmmm..... time ni eh? time ni aku rasa nak kerat Syed Iskandar dalam longkang! hoho... geram woahhh.... percaya cakap orang lain lebih dari isteri sendiri... suka2 hati buat keputusan n bercakap tak guna otak... bukan nak p siasat or tanya Nur sendiri dulu kan tentang fitnah tu... ish3... bertindak terburu-buru..... Cian Nur... dah la time tu tgh pregnant... Is pulak boleh siap tuduh kata entah2 anak dalam perut Nur tu bukan anak dia lagi... serius rasa macam nak wachaaaa je mamat ni.... :(

Kalau korang nak tau kesudahan kisah Syed Iskandar Dzulkarnain Al-Iqrami dengan Nuralia Imani.... belilah novel ni okey? tak rugi pun kalau korang beli.... berbaloi je dengan duit yang korang keluarkan tu.... Trust me ok? Lagipun... banyak lagi benda2 sweet yang Is buat ke Nur.... yang aku tulis kat atas tu serba sedikit jer... Jadi ke diorang cerai?Semuanya mmg akan terjawab dalam novel ni... So apa lagi?? pada yang belum baca and dapatkan QNI ni bolehla terjah bookstore or laman web KN okey sayang2 sekalian? 

p/s : dah lama dah buat review... ayat pun dah macam apa dah.... T_T Ampunkan saya untuk ayat2 yang salah or kasar dalam en3 ni.... ilmu buat review dah tumpul... sobs2.... ini pun main bedal tulis jer... just ikut firasat hati saya... peace~~~















Saturday, November 10, 2012

It's already.... cuti sem!!

Assalamualaikum sayang2 saya semua.... ^_~

Wahhhh.... Finally.... Finally it's already cuti sem... gilos! aku rasa macam baru jek lagi aku masuk sem 1 tu hah... next month dah nak masok sem 2... entah result sem 1 ni pun aku tak tau... macam melingkup jek... adesss... itu lah... bnyak main2 sgt kan... padan muka awak! macam mana nak dapat dekan every sem ni?haishhh.... okeyhhh... stop the topic... for sure.. aku nak rehatkan otak aku jap yg gila bapak punya stress almost one month ni gara2 final project... Jadikkk... saya nak release tension saya dgn baca novel!! kah3... lama gila tak baca okeyh? aku rasa sgt slow aku baca novel sekarang ni.... sebelum ni satu novel boleh jek habis dalam sehari... Sekarang?? pikir2 sendiri la.... hahaha.... dua hari baru baca 10bab.... bapak punya slow... hahaha.... Dah la berderet yg dok beratur tunggu aku baca tu... haishhh.... tadi dah tambah satu novel... my sis kasik... thanks kak arien for the novel, souvenirs, and the red star... really appreciate it... :)

Dalam list sekarang yg ada....

1. Coke and Sundae 2
2. Bisikan Kata Hati
3. Qaseh Nuralia Imani
4. Kalau Memang Harus Begitu
5. Bila Nak saksi
6. Projek Memikat Suami
7. Sha dan Shah
8. Hikayat Cinta Si pematah Hati
9. Awak suka saya tak? (the present from kak arien)
10. Kau yang kusayang

Erk.... So the total is 10 novel yg aku kena baca... kalau sebelum ni 10 hari boleh habis semua ni... sekarang.. insya'allah... 10 hari baru habis baca sebijik novel... =.='

heeeeeeeee~ pastu kan pastu kan.... *sambil kelip2 mata... bajet cute la arn...* aku nak g carik novel protect the boss jap kat popular.... hew3.... hari tu lupa nak order kat ks... then nak rembat novel the wedding breaker plak... tgh bulan ni publish.... makin bertambah la list nobel ceq... great atikah... great... kalau mak kau bakar semua novel kau tu mmg nangis tak berlaku la kau wei... aku rasa dah beratus duit aku habis ke novel woah... silap2 dah lebih seribu.... boleh dapat sebijik iphone... kah3... tapi nak buat macam mana kan... dah hobi baca novel... pasrah ja la... kah3... pemilik tulang rusuk saya pun nnt sila sokong okey hobi saya... tak sokong reject! :P hahahaha.... *kidding* but serius akan rasa sgt bertuah ah kalau pemilik tulang rusuk ai sokong cita2 ai... haha... boleh mintak ke dia nobel sebulan 3 bijik ke kan.... kah3... *botak dah kepala dia... sah2 tak dak org nak kawen ngan ceq... takot botak... :P*

Ahah... Sekarang tgh baca novel Qaseh Nuralia Imani... Dari penulis Arin Arida... Seriusly best... *walaupun baru baca sampai bab 10 =.='* santai jek bila baca... tak payah nak stress sakit otak... relax jer.. walaupun saya geram dgn itu iskandar sebab bapak punya berlagak arn... tapi tak boleh salahkan dia jugak... org kalau tak dapat kasih sayang secukupnya mmg akan jadik cenggitu... *mengikut pemerhatian aku lah arn... aku ada jek kawan macam si iskandar ni... so aku paham persaan dia... :)
tapi aku tak tau la kan... kalau2 kat belakang nnt akan ada konflik yg bikin aku stress... hak3... will update soon macam mana okey? plus review... *itupun kalau aku baca tak terkemut2 ah... kah3...

Okey... sampai sini ja kot.. tata... see u all next en3 okeyh bebeyh2 sekalian.... luv u all... :)

Sunday, October 28, 2012

One mOre week to go....

Assalamualaikum..... =)

Just a shOrt update.... Ermmm.... rasanya belum terlewat lagi kot nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha.... Seriusly kadang2 terlupa atas kewujudan blog sendiri... haha.... Insya'allah... lagi seminggu cuti sem... aku try update sebanyak mungkin ok sebelum aku masuk sem 2? Doakn eh aku tak payah repeat... Kalau tak salah aku untuk cuti sem ni ada 8 buah novel aku boleh baca... Yehaaaa.... bahagia gilos idop... Nnt aku update oke semua novel2 yg pending tu... kalau rajin n sempat aku buat review eh sayang2 saya semua? Saya dah sgt mengantuk... otak pun dah weng masuk air.... siap sesema semua cukup dah ni... hohoho... tapi kerja teaser aku tak siap2 lagi.... sgt bijak la kau Atikah oi.... :(

Kesimpulannya en3 ni aku just nak cakap lagi one week aku cuti sem... so kita jumpa lagi one week oke? saya kena pergi jawab exam bi dulu 6hb ni... then i can go back home... just wish me luck ok? :) bye2.... sayang korang semua.... ^_^

Wednesday, September 26, 2012

No Body is Perfect!!!

Assalamualaikom and selamat malam!! ahah! korang pun jadik burung hantu macam aku kah? hahaha...
Okey fine... org sibuk buat final project... aku sibuk update blog! mmg mintak penampo! haha...

it's just a short update.... :)

semalam aku mimpi about something.... and.... my mom was crying in my dream.... aku tak sure knp.... tapi yg sure mak aku nangis.... and.... aku tak suka tgk mak aku sedih... mak aku nangis... bila mak aku mengalirkan air mata automatik aku nangis sekali.... bila aku sedar.... aku nangis! aku dapat rasa mak aku nangis sebab dosa2 aku.... dosa2 aku langgar perintah Allah.... Yes! mmg dosa aku aku tanggung! tapi aku lupa.... mak ayah aku pun akan dipersoalkan kat akhirat nnt knp tak didik aku ke jalan yg benar....

Tu semua bukan salah mak ayah aku... diorang dah cuba didik aku dengan baik,,,, Sekarang ni tu semua salah aku sebab degil.... aku rasa tak patut mak aku tanggung dosa aku dan disalahkan bila aku tak ikut jalan yg diredhai Allah.... Aku sayang mak ayah aku.... Aku tak mau depa tersesksa sebab salah aku.... :(

Aku lupa.... sekali aku langkah keluar rumah tanpa tutup aurat.... parents aku pun dapat dosa.... Ampunkan Atie... Atie lupa.... Atie lalai.... :( Atie cuba berubah... doakan....

Jangan salah paham.... aku bukan nak riak nak tunjuk aku dah berubah what so over... No!!! aku just terfikir nak kongsi mimpi aku dgn korang.... korang nak ke mak ayah korang terseksa di alam sana nanti hanya sebab salah diri kita sebagai anak yg tak ikut perintah Allah sedangkan diorang dah cukup didik kita... Ni ka balasan kita kat parents kita bila diorang didik kita dgn penuh kasih sayang??

Aku tak cakap aku akan berubah 100% tapi aku akan cuba.... cuba ringankan beban mak ayah aku.... cuba menjadi wanita yg disayangi Nabi Muhammad SAW....

Aku selalu muhasabah diri malam2.... korang cuba la.... moga2 pintu hati kita semua terbuka untuk berubah ke arah kebaikan.... kita ni hanya manusia biasa... walaupun tak banyak sikit pun mesti ada kesalahan yg kita buat... dosa2 kita.... no body is perfect in this world... termasuk aku.... apa yg aku luahkan dekat blog semenjak dua menjak ni hanya luahan hati dan perkongsian apa yg aku rasa.... tak dak niat pun nak menunjuk.... Aku ni bnyak sgt dosa2... aku rasa tak terhitung pun.... itu dosa yg aku sedar... yg aku tak sedar?

Korang jangan la anggap diri korang perfect sampai boleh nak judge org suka2 hati korang.... ngumpat orang suka2 hati korang... aku pun selalu mengumpat org tu.. malah aku kadang2 suka tuduh org tu hipokrit... aku lupa... tu semua niat dia... hnya Allah yg tau niat sebenarnya... Kita sepatutnya berdoa supaya niat dia buat sesuatu kebaikan tu ikhlas.... bukannya mempertikaikan....

last one... aku salah seorang hambaNya yg tak sempurna... jadi jangan sesekali mengharapkan kesempurnaan dari saya.... Saya berharap bila sampai masanya nnt... akan hadir seseorang dalam hidup saya yang sudi terima semua kekurangan saya dah sanggup melengkapi kekurangan diri saya seadanya.... :)

Wednesday, September 19, 2012

Hatiku keliru...

Assalamualaikum semua..... :)

Wahhh tajuk tu ada macam gaya org2 bercinta tak? wakakaka.... #gelak guling2# No lahhh.... it just... aku cOnfuse about someone.... #ehhh... kalau someone tu sorang kan? tak2 bukan sorang... lebih... hehe... ^_^

Okey la.... bukan tak nak percaya kat diaorang.... tapi kadang2 ada something yg menghalang aku daripada diaorang seratus peratus.... mayb aku ambik faktor dengan keadaan sekeliling aku kot.... someone yg sgt dekat dalam hidup aku.... :) Bila kita percaya org tu seratus peratus even kita kenal dia dari kecik lagi... tapi... dia sanggup khianat kita kan? betul la kata pepatah rambut sama hitam... tapi hati lain2.... ni tambah2 kalau baru kenal... hati budi lansung tak kenal...

Kadang2 tu jugak aku rasa sgt berdosa sebab bersangka buruk dekat orang tu.... mana la tau dia baik ka arn... hati org... dia ja yg tau.... Pernah org cakap kat aku jgn bersangka buruk dekat org tu sebab kita tak kenal dia.... and i'm just trying to do that.... but i cannot!! dia ada jugak sekelumit perasaan yang aku panggil syak wasangka.... seriously i was trying to throw that felling away... but i'm not stronger enough.... :( i'm afraid what happen to my sister will happen to me.... i can see how suffer she is right now.... tu semua angkara hati manusia yg kotor!!

So.... i think i should trust them but.... not one hundred percent.... jadi.... bila hati aku terluka dengan diorang.... aku tak terlalu sakit hati.... Sekarang aku hanya mampu memohon perlindungan daripadaNya.... and... aku mintak maaf siap2 sebab bersangka buruk kat korang semua.... aku tak bermaksud nak menuduh korang jahat or penipu or what so ever.... tapi.... aku just tak berani nak percaya korang seratus peratus.... Ia sangat berisiko pada zaman sekarang.... i'm so sorry.... :(

Awak semua ja yang tau apa ada dalam hati korang and niat korang.... korang ja tau niat korang tu ikhlas or just nak ambik kesempatan... aku tak suka org pijak kepala aku... aku tak suka org tipu aku... aku cuba nak elak semua ni.... tapi aku hanya manusia biasa tak lepas dari ujian dariNya sebagai seorang umatNya.... :)

Perjalanan hidup aku tu rahsia Allah.... aku hnya mampu berdoa supaya dihindarkan daripada orang2 berhati busuk....

Tapi serius aku nak tau jugak... apa yg korang dapat eh dengan sifat busuk hati korang tu? korang tak takut Allah eh? Kita ni hidup kat dunia ni tak lama mana pun.... Hidup mati kita ni pun rahsia Allah.... tak takut ka balasan Allah kat akhirat nanti? Dunia ni pun dah makin tua korang.... Kalau korang dengki dengan rezeki dia tak payah la kot... Memang aku tak nafikan kadang2 ada jugak aku iri hati dengan orang lain... tapi... bila fikir balik... Allah dah tetapkan setiap rezeki pada setiap umatNya.... mayb korang tak kaya dengan harta.... tapi korang kaya kasih sayang... :) No body is perfect la.... and sila simpan benda ni dalam kotak memori korang baik2.... Allah tau apa yang terbaik untuk umatNya... dan DIA tak kan sesekali menyusahkan kita.... DIA sentiasa ada dengan kita mendengar doa kita.... Jadi... Selalu lah berdoa kepadaNya.... Allah cinta setiap umatNya.... dan cinta untuk Allah itu adalah cinta teragung.... :) hanya cinta kepada Allah kita takkan merasa sakit hati... Sesungguhnya bila cinta kita kepada Allah itu ikhlas... kehidupan kita juga akan bahagia... Insya'allah.... so kalau korang nak hidup bahagia... hiduplah dalam rahmatNya... tak payah nak busuk hati bagai.... tak payah nak jadi syirik or murtad what so ever.... Islam itu mudah dan indah....

Apa yg aku membebel ni punperingatan untuk diri aku jugak.... aku mmg tak perfect... byak compang campingnya.... masih lagi jahil bab2 agama ni.... but i'm trying to be a good muslimah.... :)

Kalau lah... kalau lah ada orang yang berhati 'kurang bersih' terhadap aku or orang2 lain kan.... aku merayu sangat hentikan lah.... aku tak nak dekat akhirat nnt korang tanggung azab yang sangat besar.... aku tak cakap aku akan lepas dari azab neraka... sebab kita tak tahu apa akan jadi nanti... kita semua ada bahagian kita masing2... tapi tak salah kan saling mengingati sesama umat islam? ^_^

hah lagi satu.... kalau ada niat nak menipu or nak mempermainkan perasaan orang pun.... silalah hentikan ya.... takut satu hari nanti akan ada orang yang balas balik perbuatan tu kat awak... dan awak akan rasa macam mana sakitnya hati orang yg awak dah tipu tu.... then masa tu nak menyesal pun dah tak guna,,,, hah... pesanan ni untuk orang yang bercinta ya... haha... tak kisah la laki ka perempuan... kadang2 aku tgk sama ja laki ka pompuan suka sgt main2 kan perasaan orang.... kalau awak ikhlas nak kat dia... kahwen ja... tak payah nak couple bagai... sebab bila bercouple akan ada orang ketiga.... takutnya ada benda tak baik jadi pulak... lagipun tak semestinya kita kna kawan lama2... just pandai2 pilih la... lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.... :)

Perghhh apa aku mengarut panjang berjela ni wei? hahaha.... thanks la bagi org yang baca sampai ke ayat ini... tahniah!! clap2... sebab kalau korang berjaya baca sampai ayat ni bermakna korang dah baca segala benda yang aku merapu meraban kat atas tu... hahha....akhir kata... maaf kalau dalam en3 ni ada terkasar bahasa or tersakitkan hati korang... tak berniat pun... just nak bg peringatan untuk diri sendiri.... ^_^

Oraite.... sampai sini jer.... tata....


Sunday, September 16, 2012

Miss yOu!!!

Assalamualaikum you all....... Seriously saya sgt rindu awak!!! yuppps.... you! the one who reading my blog! Miss you guys damd much!!! miss my blog too!!! lama gilos tak update weyhh.... kalau tak salah the last one aku update wish ramadhan kat korang kan? en3 pasal raya lansung tak dak kan? okey sangat sadis di situ... phewww.... kadang2 aku rindu my old life... haha... but don't worry... of course i don't miss at all the bad side of my life... hehe... aku just rindu nak hangout dgn kawan2 aku weekend.... nak window shopping dgn diorang.... huk3.... serius nak teriak!! :P
Life aku kat sini mmg lebih tenang... of course! and dekat sini aku bnyak belajar untuk perbaiki diri.... tapi... mmg tak lah nak keluar window shopping selalu kan... tesco ja kot paling dekat... dok best!!! haha.... gila demand! :P but aku masih bersyukur dengan aturan Allah untuk perjalanan hidup aku... ^_^

Oraite finish!! amende aku merapu weyh? =.='

Ahah!! aku tak pernah bagi pun kan gambor new life aku kat sini?? nnt la eh kalau rajin... aku mmg pemalas kalau bab upload gambo ni... tangkap gambo agak rajin la.... :P

hahhhhhhh!!!! sapa beli novel baru wei? mai ar share.... aku dah jadi macam katak bawah tempurung kot dok sini.... sadissssss gilossssssss..... tau ar cuti sem nnt nak g bertapa kat popular ja keja aku... tak mau buat benda lain dah.... hahahaha....

BUT.... ada la jugak aku beli novel hahaha.... bukan la tak beli terus... but jarang gila nak beli novel tu.... :)

aku beli novel Qaseh Nuralia Imani..... Bisikan Kata Hati.... Coke and sundae 2..... tapi..... #erkkk.... berapa banyak tapi aku nak gna ni? abaikan!# tiga2 buah novel ni aku tak baca lagi.... sebab.... i just use my friend adress.... and.... i don't have time yet to go to his house.... T_T banyak benor halangan.... jadi.... tiga2 buah novel ni masih bertapa di rumah kawan aku kat sungai lalang.... masih cun melecun dalam kertas pembalut.... in sya Allah.... haha...

One the way on the road aku baru order novel Acik Lana pulak!!!! Yang ni mmg sepantas kilat aku bg nama dekat Acik sebab aku mmg tunggu cita ni publish!! keh3.....

and........ actually bnyak lagi kot dalam list yang aku nak beli.... tapi tak terdaya nak beli.... sobs2.... anyone baik hati nak kasi free? hahaha.....

oraite.... en3 ni just untuk lepaskan gian aku menulis ja.... sebab... assignment dok siap lagikkk,,,, sila nangis!! haha.... ambik la gambO ni buat penutup en3.... haha...


Ohhh sila abaikan muka aku yg sgt cun tu okeyh?? haha.... 


                                           video

Ahah!!! and ni pulak lagu penutup.... sila hayati lirik tu.... =)

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan...

Assalamualaikum semua... ;)
fuhyOooo.... lama gila tak update blOg ni kan? mesti dah bnyak sawang.... #sambil pegang tmpat buang sawang# Sungguh bukan niatku untuk menganak tirikan blOg ni...
Dulu aku tak update sebab lappy rosak... Alhamdulillah last week aku dah dapat buah hati baru iaitu inche lappy baru... :)
But the problem is... assignment bersepah meyh... belambak... berpinar bijik mata ngadap lappy ni wei...
sO after this kalau aku tak update apa2 tu harap korang paham eyh? aku punya matlamat nak dapat dekan every sem... wish me all the best... abOut nOvel... mmg aku tak beli apa2 novel baru lg... sebab ddk sini bnyak keperluan nak kena beli... so kena pandai2 bahagi duit la kan... tak boleh nak berjoli sakan macam dulu dah...

Okeyh... memandangkan hari Sabtu ni kita akan menyambut bulan yang mulia that is Ramdahan... and this is the first time aku berpuasa dekat negeri orang... kOmpem rindu masakan mak aku punya... #anak last mmg manja terlebih cenggini... harap memahami... kikiki# apa2 pun aku still rasa eksaited nak merasa berpuasa dekat negeri orang... :)
sO dikesempatan ini... aku nak ucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak... semoga kita semua diberkati pada bulan yang mulia ini... apa2 pun sucikan iman kita terlebih dahulu... kerana insya'allah apabila iman kita suci... segala yang kita lakukan akan peroleh keberkatan... :)

marilah kita memperbanyakkan amal ibadat kita... mana yang sebelum ini kurang bolehlah kita lebihkan pada bulan ramadhan ini dan semoga ianya berkekalan walaupun selepas bulan Ramadhan... Sesungguhnya bulan Ramadhan adalah bulan yang baik untuk kita mula memperbaiki diri kita ke arah yang lebih baik... Mana yang baik kita jadikan ikutan.. mana yang buruk kita jadikan pengajaran...

Sabar itu juga sesuatu yg penting pada bulan Ramadhan ini... bukan hanya menahan sabar untuk makan dan minum tetapi menahan sabar daripada banyak perkara... :)


Tuesday, June 19, 2012

Review Teduhan Kasih...

Erkkk... Hye2 u olls and assalamualaikum... ^_^
dakkkk....... hari tu ada org mintak review nOvel Teduhan Kasih (TDK) kan? kan? kan?
Tapi mintak maap la baru sempat nak buat... Sowieee... Saya terhamat buzy sekarang ni... nak habiskan baca TDK tu pon amek masa almost 3 hari weyhhh... erghhh... sungguh tidak sempat untuk dihabiskan dalam masa sehari dengan jadual aku yang tak semegah full dua puluh empat jam!!!
Tapi kan... tapi kan... rasanya tidak le lama bebenor aku ambik masa kan? kan? tak sampai seminggu kot.. rasanya lah... hihi...
Okey2... memandangkan aku ada sedikit masa terluang ni aku taip le review ni... Bulan depan lagi la aku sibok...

Serba sedikit tentang Teduhan kasih


Novel ni mengisahkan tentang seorang wanita yang bernama Iffa. Dia telah diceraikan oleh suami dia, Rizal yang curang dengan kawan baik Iffa sendiri, Ayu... Erghhh... mintak simpang aku kawan baik macam ni... Tikam belakang! sanggup tackle suami kawan baik sendiri... Baik tak payah ada kawan kalau macam ni... Iffa ni kena cerai sebab Rizal tu nak kahwin dengan Ayu and Ayu tak nak hidup bermadu... Ohhh... memandangkan si Rizal ni SANGAT BAIK... tanpa belas kasihan dia ceraikan Iffa yang masa tu tengah pregnant anak dia... Bukan tu je kot... Siap suruh Iffa gugurkan lagi anak dalam kandungan tu... perghhh... memang DAYUS kot mamat ni... tensiOn aku... Mak si Rizal ni jadi tukang sokong... sebab mak dia mmg tak berkenan dekat si Iffa ni dari dulu... Mulut macam longkang mak cik ni... Buat sakit hati org... untung la Iffa tu boleh cakap baik2 lagi dengan dia... kalau aku.. Kim salam!! #mmg bukan seorang yang penyabar... T_T#
So... dah kena cerai si Iffa ni pun kena la keluar dari rumah tu... Dia duduk la dengan mak tiri dia.. Owhh.. mak tiri ni sebijik macam cinderella punya mak tiri... T_T kakak tiri haruslah macam maknyer kan? like mother like daughter... hampehhh... adik diri dia ja baik... boleh terima dia... Hermm... hari2 kena dera kot Iffa ni... Kemuncak dia... acewahhh... kemuncak tuhh... hik3... okey2... kemuncak dia bila mak tiri dia satu keluarga p bercuti dekat langkawi hari yang sama dengan Rizal and Ayu nak kahwen... and paling syiOk tarikh tu adalah tarikh Iffa beranak... ampa tengOk? bijak tak depa buat plan... Tapi kuasa Allah sapa tau... Di saat2 genting Iffa untuk melahirkan anak tanpa bantuan siapa2... Ada seorang hamba Allah yang bernama Ehsan sanggup untuk tolong Iffa... masa ni Ehsan yang tolong bawa Iffa ke hospital... dia yang teman Iffa masok labOur roOm sebab orang semua sangka Ehsan dengan Iffa husband and wife... Then lahirlah seorang bayi lelaki!! =)
Owhh... and Ehsan pon dengan selamba kodok bahasakan dia papa dengan bayi kecil yang diberi nama Adam Ehsan... Ape ke he ada nama Ehsan kan? haha... dia cakap nak suruh Adam ber'bin'kan nama dia tak boleh... sO dia tumpang nama Adam ja la... Sweet dOk?? hahaha... Ehsan pon tau masalah yang Iffa hadapi and Ehsan bawak Adam dengan Iffa duduk dengan dia... Oh correction tape sat... bukan tinggal dgn Ehsan ja la... Ada orang gaji Ehsan sekali... mak cik Hanim...
Erm... aku cut2 la eh... panjang gilos nak cerita...
Tak lama lepas tu diorang kawennn... Ehsan ni dah lama suka dekat Iffa tapi dia takut nak cakap dekat Iffa jadi dia buat alasan dia nak kahwen dengan Iffa demi kebaikan Adam... Cerdik dak?? cerdikk menipu!! haha... nasib baik untuk kebaikan... ^_^
Ehsan ni pun manusia biasa... walaupun dia hidup mewah tapi dia kekurangan ilmu agama... Dia hidup jauh dari ajaran Allah... Dia tak solat... minum arak... buat maksiat... eh... macam2 lagi lah... Tapi dengan perlahan-lahan... dia dapat berubah dengan bantuan Iffa... Lepas dia kenal Iffa... dia dah tak jadi kaki perempuan... dia dah tak bawak perempuan masuk dalam bilik... Arak pun dia tinggal lepas kantoi dengan Iffa and Iffa ugut akan bawak Adam keluar dari rumah Ehsan tu kalau Ehsan still minum... wuwuwuwuww...
Ada ja Lisa ni bekas perempuan2 yang pernah Ehsan usung still cari Ehsan lagi... tak puas hati Ehsan kahwen dengan Iffa... tapi pada aku si Lisa ni punya karakter tak la jahat sangat... Tapi banyak kali jugak la si Iffa ni jeles... kah3...
hah si Ayu tu pulak.. bila dapat tahu Iffa tu kahwen dengan bos dekat tempat dia, Rizal dengan kakak tiri si Iffa ni kerja... terus nak goda si Ehsan ni... perghhh... mmg sumpah aku meluat kat dia... Nasib baik Ehsan kalisss godaannn tak macam Rizal hampeh tu... Kalau tak hermmm... mau cerai pulak Ehsan dengan Iffa tu... Oh tak sanggup teman membayangkan... T_T
Ayu ni tinggal si Rizal ni... si Rizal ni macam orang gila carik Ayu... yang mak tiri, bekas mak mertua, kakak tiri tak habis2 nak cakap Adam anak sial... kakak tiri Iffa sampai turun pangkat la Ehsan buat sebab cakap Adam anak sial depan2 dia... hamekkk kau... tapi tu pun tak insaf2 lagi... adeii... Ohh... yeah... last depa hidup bahagia dengan twin.. girls... =)

Kalau nak tahu... apa jadi dekat Rizal, Ayu, Mak tiri dia, kakak tiri dia... bOleh p beli dekat bookstore nOvel ni okey sayang2 sekalian? tak pun beli on9 dekat laman web karyaseni... dapat diskaun RM 3 tapi jangan lupa daftar ahli duli hokeyh bebeyh? hihi... jangan marah ar.. bukan tak nak cerita semua tapi tak syiOk ar kalau aku cerita semua lagipun aku kena taip dengan kadar segera ni... ada bnyak benda lagi tak settle... sowiesss... *___*

Pendapat Peribadi saya tentang Teduhan Kasih



  • Boleh buat rujukan kot untuk orang2 yang nak kawen and dah kawen... :P Dia bnyk cerita tentang life perkahwinan... sikap hormat menghormati... saling memahami... kongsi masalah... Sesunguhnya suami isteri juga adalah sahabat yang paling baik... sentiasa sokong menyokong... tapi aku rasa budak under age tak sesuai... :P tak la open sangat cerita dia... Tapi tak sesuai la.. 18 boleh... #aku la tu 18# haha... 
  • Kasih sayang... walaupun Adam tu bukan darah daging Ehsan... tapi dia sanggup jaga malah sayang macam anak sendiri... ingat senang nak cari macam ni sekarang?? payah kottt...
  • Ermm... aku tak tahu lastly bekas mak mertua Iffa tu dapat terima tak Adam and insaf tak lepas si Rizal tu mati... #halamakkk... terbocor rahsia pulak.. haha# aku kecewa sikit la sebab mak tiri dengan kakak tiri Iffa tu walaupun dah dapat balasab tapi still tak insaf lagi... Mulut masih macam puaka hokeyhh... Kalau boleh tu nak la jugak diorang insaf kan... hihi... =)
  • Aku kOmpuse... Sofea tu sebenarnya sepupu Rizal kah? adik diri Ayu kah? atau nama diorang yang sama? hehe... Lagi satu masa Iffa demam tu... Iffa ada solat kan? tapi kenapa dekat page 392 Iffa cakap dia tengah period? Ker saya yg tak fOkus masa baca nOvel ni? hihi..
  • Pengorbanan Iffa untuk Rizal yang tak lansung dihargai uh agak menyentuh perasaan... sampai berhenti kerja ikut cakap Rizal tu... tapi last2 hampehhh kena tinggal jugak...
  • Rambut sama hitam... tapi hati lain2... =) Jangan mudah percaya dekat orang walaupun dia adalah kawan baik kita yang kita kenal sejak kecik lagi...
  • Dekatkan diri dengan Allah... Sesungguhnya Allah maha pengampun... Setiap umat manusia diberi peluang untuk bertaubat walaupun sebesar mana dosa kita... Jika kita ikhlas ingin berubah... insya'allah taubat kita diterima... =)
  • Ehsan sangat baik la senang cerita... Dia banyak berubah ke arah kebaikan... dia selalu jaga Iffa... masa Iffa pregnant anak dia and dalam pantang yang aku macam tak percaya sikit... aku macam... 'fuyooo... sampai macam ni dia jaga Iffa... semua suami akan layan macam wife dia macam ni ka?' dalam hati jugak aku berdoa semoga aku dipertemukan dengan insan yang ada tangungjawab macam Ehsan... yang boleh bimbing dan jaga saya sebaik-baiknya... ^_^ #erkkk... lambat lagi kot... nak pegang master dulu baru nak kahwen boleh tak???# hehehe
sO untuk kak Sarah Marissa/ Qaseh Qaisara.... ni apa yang ikhlas dari hati saya... Cerita ni mmg ada bynak pengajaran and saya rasa ada antara amalan Ehsan dengan Iffa yang boleh pasangan suami isteri lain ambik... Untuk keharmonian rumah tangga semua.. #acewaahhh... macam diri sendiri dah kawen#
Apa2 pun nOvel ni mmg best... Saya sudah jatuh tergolek bertimpa-timpa dengan itu papa Ehsan... Awwww... sweet gila Ehsan... ngeh3... Tahniahhhh! Saya akan sentiasa sokong kak Sarah dari belakang... lakukan yang lebih baik pada masa depan... ^_^

hOraite... sampai sini saja yer... Daku banyak benda nak kena settle... AdiOss... nanti next en3 hujung bulan ni kot... :P